Cofetarul prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de cofetarie în vederea comercializarii.După ce recepţionează (cantitativ şi calitativ) materiile prime şi auxiliare, le depozitează şi le conservă până la introdu...
Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi depozitare a produ...
Pizzar-ul îşi desfăşoară activitatea în pizzerii, fast-food-uri sau în unităţi de alimentaţie publică și realizează pizza în vederea comercializării. El utilizează echipamente şi ustensile de bucătărie, echipamente specifice, precum cuptoru...
Crescătorii de animale se ocupă cu creşterea şi îngrijirea: bovinelor, porcinelor, caprinelor, cabalinelor
şi altor specii, a pasărilor de curte, obţinerea diferitelor tipuri de produse animaliere, depozitarea şi prelucrarea acestora.
Calificarea de frizer este potrivita pentru persoanele care doresc sa inceapa o activitate noua in domeniul infrumusetarii, fie prin angajarea in cadrul unui salon deja infiintat sau pentru infiintarea propriului salon.
Operatorul cazane, turbine cu abur, instalaţii auxiliare şi de termoficare este capabili să efectueze operaţii de exploatare şi întreţinere a cazanului cu aburi şi a instalaţiilor auxiliare, a turbinei cu abur, a cazanului de apă fierbinte...
Lucrătorii în silvicultură realizează lucrări simple de exploatare şi populare a pădurilor precum săparea de gropi,plantarea, curăţarea, tăierea şi stivuirea lemnului.
Operatorul introducere, validare şi prelucrare date este o persoană care se ocupă cu introducerea în calculator a unor date din documentele primare, asigurând conformitatea, validarea și salvarea acestor date pe suport electronic.
Programul de formare profesională în meseria de secretar, stenodactilograf, operator birotică este adresat persoanelor care doresc să îşi desfăşoare activitatea profesională în unităţi administrative.
Veți deţine o poziţie cheie în organig...
Ocupatia de „Responsabil de mediu” este întâlnita în toate societatile comerciale cu activitati posibile cu impact asupra mediului. Sectoarele de activitate ale acestor companii pot fi din domeniile: industrie, agricultura, comert si servic...
Competenţele antreprenoriale generale se referă la capacitatea unui individ de a pune ideile în practică. Aici intră creativitatea, inovaţia, asumarea riscurilor, precum şi capacitatea de a planifica şi de a implementa proiecte în scopul at...
Bibliotecarul desfăşoară, în mod curent, activităţi pentru toate grupurile / persoanele din comunitate (capitală, oraş, comună),asigurând informarea tuturor, conform nivelului de înţelegere şi cerinţelor specifice.
Activitatea complexă din...
Responsabilităţile principale ale unui arhivar sunt: redactarea nomenclatorului arhivistic, gestionarea fondului documentar, prelucrarea documentelor, utilizarea informaţilor din documente, gestionarea activităţii de conservare a arhivei în...
Întreprinderile sociale sunt societăți comerciale sau organizații nonprofit care, prin statut, îndeplinesc cerințe specifice structurilor de economie socială definite în legislația națională și comunitară și în bunele practici naționale și...
Cursul de instructor/ preparator formare este destinat persoanelor interesate de educaţia adulţilor, absolvenţilor de studii medii care doresc să deruleze activităţi cu caracter instructiv-educativ sau persoanelor cu experienţă informală în...